Skjermvegger som romdeler

For en stund siden ble det flyttet fra firmaet jeg jobber i, til litt større lokaler. Vi har hatt behov for en stund nå å ansette flere ansatte, men så langt har vi hatt svært lite rom for å utvide. Vi har vært rundt i forskjellige kontorlokaler for å prøve å finne en annen passende kontorplass, men i dag må alle innrede sine egne kontorer, uansett hvor stort arealet er. Vi fant endelig et rimelig stort kontorlokale med god beliggenhet og plass til utvidelse av bedriften. Eneste minuset var at vi måtte bruke skjermvegger som demper lyden, da rommet i utgangspunktet var helt åpent.

Skjermvegger som er lydisolerte

Vi måtte skaffe en hel haug med lyddempende veggskjermer for å lykkes med å få mindre rom hvor man kan være rimelig i fred når man skal snakke med kunder over telefon. Det kan lett bli ganske høyt på kontoret hvis mange av oss snakker i telefon samtidig eller diskuterer med hverandre på tvers av landegrensene. Det var noen møterom som allerede var avgrenset som man kan flytte inn i en stund på møter eller lange telefonsamtaler når man vil være i fred. Det er fordeler og ulemper med åpne kontorlandskap og en av ulempene er nettopp at lydvolumet har en tendens til å øke.

Flere romdelere

Men det som er positivt med et åpent kontorlandskap er at hvis du har en formening om hvordan du vil ha det blant personalet, er det relativt enkelt å faktisk dele rommet inn i så store rom som passer best. Ønsker du å sitte i et lag på seks personer, er det enkelt å sette opp en skjermvegg som romdeler slik at du får akkurat den plassen du trenger. Men det er viktig å ha en plan for hvordan man vil at det skal fungere blant personalet.